Българският футболен съюз обяви осем футболисти от чуждестранни клубове, повикани от Ясен Петров за старта на световните квалификации за Мондиал 2022 в Катар.

Това е първият списък на Петров, откакто е селекционер.

"Легионерите" са: Георги Костадинов ("Арсенал" Тула), Страхил Попов ("Хатайспор", Турция), Васил Божиков ("Слован" Братислава), Кристиян Малинов ("Льовен", Белгия), Валентин Антов ("Болоня"), Андрей Гълъбинов ("Специя", Италия), Антонио Вутов ("Мезьокьовешд", Унгария) и Петко Христов ("Про Верчели", Италия).

На пръв поглед няма изненади, но личат интересни имена. Призован е Андрей Гълъбинов, който бе пренебрегван от предишния наставник Георги Дерменджиев. Таранът не успя да продължи силния старт на сезона в Серия А, преследван е и от контузии, но все пак играе в Италия.

Валентин Антов вече изигра първия си мач за "Болоня", а юношата на "Славия" Петко Христов се подвизава в третодивизионния италиански тим "Про Верчели", като преотстъпен от "Фиорентина". Напоследък той получи отлични оценки за играта си. Тимът му е втори в класирането и води битка за влизане в Серия В.

Допълнително ще бъдат обявени играчите от българското първенство. 

На 25 март селекцията ни приема Швейцария, а три дни по-късно и Италия. Пролетната сесия завършва с гостуване на Северна Ирландия на 31 март.