След поредицата престижни номинации за Мария Бакалова, дойде такава и за антинаграда. Българската актриса, в партньорство с бившия кмет на Ню Йорк и личен адвокат на експрезидента на САЩ Доналд Тръмп - Руди Джулиани, са номинирани за "Златна малинка" в категорията "най-лоша екранна двойка" в "Борат 2".

Това съобщава порталът за култура "Площад Славейков".

Джулиани има шанс и сам да грабне "малинката" - като най-добър поддържащ актьор поради факта, че изигра себе си в "документалната" комедия.

Саша Барон Коен и Бакалова залагат капан на Джулиани, като го канят на интервю, без той да знае, че всъщност участва в снимките на филм. Мария се представя за руска репортерка на консервативна тв програма и през цялото време намеква, че харесва по-възрастни мъже. В края на интервюто тя кани Джулиани в хотелската си стая и той отива с нея. Заснет е как опипва Мария по талията и иска телефона ѝ. После ляга на кревата, за да се освободи от микрофона, закачен за ризата му за интервюто и ръката му за кратко е в панталона му. В този момент в стаята нахлува Саша Коен, облечен само със сутиен и прашки и крещи: "Тя е на 15! Твърде стара е за теб! Вземи мен!"

След като Джулиани официално заяви, че е бил подведен и не е направил нищо непочтено, Саша Коен даде изявление и по негов адрес: "Това беше наистина само един невинен сексуален момент между 15-годишно момиче и Джулиани. А гадните медии се опитват да го изопачат и опорочат чрез фейкнюз!"

Победителите в контра на "Оскар" наградите ще бъдат обявени на 24 април.

Съперници на Бакалова и Джулиани са Робърт Дауни Джуниър, Харисън Форд, Адам Сандлър и др.