Един от най-почитаните метъл китаристи в историята – Тони Айоми от "Блек Сабат", обяви, че "изобщо не е щастлив“ от скорошното изтичане в интернет на демоверсия на парчето Slapback, записано с вокалите на Рони Джеймс Дио през далечната 1979. Това съобщи zrockradio.bg.

Миналата седмица и Клуб Z ви разказа за странната песничка, която се появи и която... може и да има някаки достойнства, но със сигурност тежкият допотопно мрачен метъл на "Сабат" не е сред тях. Преценете сами...

Зад историята на буутлега стои Гари Рийс - доведен син на тогавашния кийбордист на бандата Джоф Никълс. 

"Случката остави наистина лош вкус в устата ми“, казва Айоми в интервю с известния музикален журналист Еди Трънк.

В интервюто рокаджията казва, че е разочарован от Гари Рийс, който се явява и управител на наследството на покойния кийбордист Никълс.

Рийс пусна парчето на 5 март в YouTube, след като твърди, че го открил на стара касета. Към днешна дата то вече е гледано над 135 000 пъти.

"По онова време Джоф дори не беше част от групата. Даже на баса е самият Рони Джеймс Дио. Записът е правен на касета, без никаква подготовка", разказва Айоми.

Китаристът обяснява още, че "Блек Сабат" имали едно или две неща, които редовно дрънкали и едното е Slapback. Но в крайна сметка то се е оказало неподходящо за албума и групата така и не го е оправила и записала като хората.

По-рано през седмицата басистът Гийзър Бътлър също гостува на Еди Трънк. И той разкритикува качеството на Slapback, като нарече песента „едно от онези парчета, които просто не преминаха теста“.

Въпреки това неговите спомени се разминават с тези на Айоми. Бътлър твърди, че той е на бас китарата:

"Това е една от песните, които свирехме малко преди да си тръгна. Даже вероятно тя е причината, поради която си тръгнах.“ (Гийзър Бътлър  напуска закратко бандата точно по време на записите на великия албум Heaven and Hell).

От своя страна Гари Рийс обяви, че разполага с още много записи, но оборудването му се нуждае от сериозно обслужване, а той не разполага със средства да покрие разходите. Така Рийс призова хората да дарят средства през неговия Patreon акаунт, за да може да продължи работата си.