Григор Димитров е на четвъртфинал на турнира в Акапулко след 6:4, 6:2 срещу сърбина Миомир Кецманович. Вчера българинът преодоля с 2:0 сета и отказване на французина Адриан Манарино.

Следващият опонент на Димитров е Лоренцо Музети (Италия, номер 120 в ранглистата), който обърна Франсис Тиафо (САЩ) - 2:6, 6:3, 7:6(1). А по-късно първата ни ракета игра и на двойки - той и Томи Пол (САЩ) отстъпиха пред Раджийв Рам (САЩ) и Джон Солзбъри (Великобритания) - 4:6, 6:3, 8:10.

Двубоят срещу Кецманович започна лошо за Григор, който бе пробит още в първия сервис гейм. Той обаче отвърна моментално с рибрейк, а последва и нов пробив, като българинът направи серия от четири поредни гейма, преди 46-ият в света да вземе „ръка“.

При 5:3 Гришо сервираше за сета, но се пропука, изтърва общо четири сетбола и Кецманович намали изоставането си. Отново обаче шампионът в Акапулко от 2014 г. не допусна срив и взе частта на началния удар на сърбина - 1:0 след 6:4.

Във втората имаше интрига само в началото - 1:1 и колебания за Димитров на неговия сервис. Той обаче се измъкна и набързо направи рейд до 4:1. Нататък бе въпрос на време да затвори мача с 2:0.

Срещата с Музети в петък и е последна на централния корт, което означава, че ще започне след 6 ч. наше време. Преди това са двубоите Каспер Рууд - Александър Зверев и Стефанос Циципас - Феликс Оже-Алиасим.