Десет души бяха убити при стрелба в супермаркет в американския щат Колорадо, предадоха световните агенции, цитирани от БТА.

Сред жертвите е първият полицай, отзовал се на сигнала. Предполагаемият извършител е заловен.

Това е поредно масово убийство в този щат в Средния запад на САЩ през последните десетилетия.

Марис Херълд, шефката на полицията в град Боулдър, на около 45 километра северозападно от Денвър, където бе извършена стрелбата, съобщи броя на убитите на пресконференция, като едва сдържаше сълзите си.

Полицаи отведоха от магазина с белезници гол до кръста мъж, по крака на който се стичаше кръв, но властите не казват дали той е заподозреният.

Впоследствие прокурор съобщи, че предполагаемият извършител на атаката е бил ранен и арестуван.

Самоличността на нападателя не бе разкрита. Засега властите не са посочили евентуални мотиви за атаката.

Според американски медии нападателят е използвал полуавтоматична пушка АР-15, която е много популярна в страната и често е използвана при подобни стрелби.

Убитият полицай е 51-годишният Ерик Тали, който работел в местната полиция в Боулдър от 2010 година. Тали - бял мъж, баща на седем деца, - бил първият служител на реда, отзовал се на сигнала за стрелба в супермаркет "Кинг Супърс".

Това е второто масово убийство в САЩ за последната седмица, след като на 16 март 21-годишен мъж застреля осем души, в това число шест азиатки, в салони за масажи в района на Атланта, в южния щат Джорджия.