Плахата надежда, че България може да се представи добре на старта на световните квалификации за Мондиал 2022, трая 13 минути. Или по-точно шест. За толкова Швейцария показа, че е безкрайно далеч напред. Крайният резултат е 3:1 за селекцията от алпийската страна в двубоя на ст. "Васил Левски".

Бреел Емболо ("Борусия" Мьонхенгладбах) откри с глава в 7-ата, в 10-ата Харис Саферович ("Бенфика") удвои, а в 13-ата Джердан Шакири ("Ливърпул") изненада Пламен Илиев от малък ъгъл за 3:0.

В 46-ата Кирил Десподов намали и повдигна духа в отбора, но пък имаше и малшанса да се контузи в ситуацията.

В неделя тимът ни приема Италия.

През първото полувреме България изглеждаше като случайно събран състав срещу един от силните в Европа. Гостите играха като котка с мишка след 13-ата минута, но като цяло намалиха оборотите. И слава Богу. Нашите стигнаха само два-три пъти до вратата на Ян Зомер, но не го застрашиха сериозно.

След почивката "лъвовете" поне живнаха и успяха да пренесат действията в другата половина, пък и опонентът реши да пази сили и отстъпи инициативата предвид тежкия график. Жалко за Десподов, контузията на когото може да се окаже тежка. 

Спас Делев стреля опасно от пряк свободен удар, стигна се и до центрирания от статични положения, но лека-полека Швейцария притъпи устрема ни. В 61-ата Зомер някак успя да отрази удар на Георги Костадинов с глава от упор.

Мачът се върна в руслото от първото полувреме (след 13-ата минута), но след почивката тимът ни поне показа, че не е чак толкова беззъб и това стана възможно благодарение на влезли от скамейката футболисти като Спас Делев и Атанас Илиев.

Ясен Петров заложи на тактическа схема, при която във фаза защита постройката бе 5-3-2, а в атака - 3-4-3. Такова нещо като атаки обаче имаше само през второто полувреме и то в отделни периоди.

Напълно очаквана и закономерна победа за Швейцария. В заключителните минути можеше да падне и четвърти гол.

Дебюти за А националния отбор направиха Даниел Димов, Атанас Илиев и Илиан Илиев-младши, а Ивайло Чочев се завърна след дълго отсъствие.

Съставът на България: Пламен Илиев, Стахил Попов, Даниел Димов, Васил Божиков, Петър Занев, Сисиньо (73-Момчил Цветанов), Георги Костадинов-капитан, Кристиян Малинов (71-Ивайло Чочев), Георги Йомов (70-Илиан Илиев), Димитър Илиев (46-Атанас Илиев), Кирил Десподов (48-Спас Делев).