Григор Димитров отпадна в турнира от Мастърс 1000 в Маями - 5:7, 5:7 срещу британеца Камерън Нори. Особено във втория сет пролича, че българинът изпитва физически проблем. Той едва дочака края не срещата, трудно се придвижваше по корта, видимо изпитваше болка.

Първият сет вървеше равностойно. Димитров печелеше сервис геймовете си малко по-лесно от своя опонент.

При 4:3 първата ни ракета осъществи пробив с много разумна игра и грешки от страна на Нори, както предизвикани от Гришо, така и от 56-ия в света.

5:3, но както се е случвало и друг път, Димитров записа слаб гейм на началния си удар във важен момент и след 0:40 (имаше и двойна грешка) Нори не изпусна шанса от третата възможност. 

Това му вдъхна допълнителна увереност. Бързо стана 5:5. 11-ият гейм бе маратонски като времетраене и с много перипетии. Нори успя да го вземе, а при 6:5 в своя полза навакса от 0:30 и спечели първия сет със 7:5.

Във втория се виждаше, че Нори е по-свеж, докато Григор Димитров не издаваше положителни сигнали. Той разменяше и думи с щаба си.

При 1:1 представителят на Обединеното кралство го проби. Българинът отвърна с рибрейк.

Последва размяна, но за разлика от началото на първия сет, този път Гришо бе този, който трябваше да полага огромни усилия на своя сервис. Зачестиха двойните грешки. И непредизвиканите.

Нори стигна до брейк за 6:5 и това бе всичко. Двубоят се игра при страхотна жега в града на щата Флорида. Снощи от напреварата при дамите отпадна Цветана Пиронкова.

Григор Димитров получи контузия в кръста преди четвъртфинала срещу Аслан Карацев на "Аустрелиън оупън". Не бе в най-добрата си физическа кондиция в Акапулко по-рано този месец.