Министър-председателят Бойко Борисов отново се спря на дама за началник на политическия си кабинет. 

Ако в първия му мандат тази длъжност бе поверена на Румяна Бъчварова, днес вицепремиер, то във втория той ще заложи на Анджелина Тотева - изпитан кадър на ГЕРБ, научи Клуб Z.

За последно Тотева бе шеф на кабинета на транспортния министър Ивайло Московски и съветник на Томислав Дончев като министър по европейските въпроси. Стаж Тотева има и като сътрудник на евродепутата на ГЕРБ втори мандат - Владимир Уручев. 

Младата дама избягва публичните изяви. Името й попадна в медиите след неприятния инцидент преди две години, при който тя, както и Московски и още двама души, пострадаха в автомобилна катастрофа.

Въпреки че кабинетът вече е почти напълно нареден, в това число и средният ешелон от заместник-министри и областни управители, все още не са обявени титулярите за съветническите места в самия Министерски съвет.

До момента се знае само, че Борисов ще има 11 съветника, а официално обявени бяха имената на трима негови бивши министри. Аню Ангелов ще го съветва за отбраната, Тотю Младенов за социалната политика, а Свилен Нейков - по въпросите на спорта. 

Неофициално се спряга името на политоложката Ирена Тодорова като съветник в МС по образованието. Тома Биков и Петър Николов пък ще са съответно медиен съветник на Румяна Бъчварова и парламентарен секретар на кабинета. Първият е бивш журналист, активист на ДБГ, вторият - кадър на СДС и ДСБ, акостирал накрая в... ДБГ.

Общото и при двамата, освен че са функционери на партията на вицепремиерката Меглена Кунева, е че бяха сред учредителите на Института за дясна политика, който се появи малко преди парламентарния вот. Основната теза, която институтът изповядваше, бе обединение на дясното пространство, което можело да бъде постигнато само с общи действия на ГЕРБ и Реформаторския блок. 

Из коридорите на Министерския съвет напоследък броди и писателят Ясен Атанасов - едно от активните лица в протестите срещу кабинета "Орешарски". По непотвърдена информация той също щял да сътрудничи на Румяна Бъчварова.

С въпросителна е и главният секретар на "Дондуков" 1. Старият Росен Желязков, който изпълнява длъжността в първия мандат на Борисов и в служебния кабинет на Марин Райков, в момента е подсъдим по делото за бюлетините от Костинброд.