На 61-годишна възраст внезапно почина журналистът Георги Коритаров, съобщи директорът на телевизия Европа - Георги Харизанов. Последните години Коритаров водеше там предаването "Свободна зона".

"Не знам как точно се съобщава такава вест. Не знам какво се казва, не знам как се проумява, не знам как се живее с нея. Вчера се смеехме в ефир. Днес разбирам, че повече няма да се видим. Няма да говорим. Няма да спорим. Няма да мислим заедно, да работим заедно, да четем и да пишем заедно. Щастлив съм, че бях малка част от живота на този велик човек. И той от моя. Ще се опитам да се усмихвам всеки път, когато се сетя за него. Но едва ли ще успявам", написа Харизанов във фейсбук.

Георги Коритаров е роден на 10 май 1959 г. в София. Завършил е славянска филология – сърбохърватски език в Софийския университет „Климент Охридски“. По време на следването си е работил за Държавна сигурност под псевдонима Алберт – период от живота си, който не криеше.

Ерудиран публицист и емблематичен телевизионен водещ, той е сред първите журналисти на вестник „Демокрация“, където работи като парламентарен репортер. Писал е и за вестниците „Демокрация 91“ и „Континент“.

От 1992 г. е в Радио „Свободна Европа“, където първо е политически репортер, а по-късно става водещ на предаванията „Радиожурнал“, „Светът в 13“, „Преди полунощ“ и „Балкански компас“. През 2003 г. Коритаров води свое предаване bTV. Две години след това се премества в Нова телевизия.

От 2010 до края на януари 2018 г. работи в телевизия „ТВ плюс“. А от 1 февруари 2018 г. е автор и водещ на предаването „Свободна зона с Георги Коритаров“ в телевизия Европа.

Клуб Z изказва съболезнования на семейството и близките му!