"Демократична България"  няма друг избор, освен да бъде твърда и радикална опозиция.

Това е единствената й печеливша политика, всеки друг  ход ще доведе до загуба на току-що възстановеното обществено доверие.

В "Демократична България" не са идеални, уникални и безпогрешни, но са единствената истинска опозиция в новоизбрания парламент.

Всички други партии вътре са в една или друга степен свързани с криминалното статукво, срещу което гласуваха голяма част от българските избиратели.

В "Демократична България" са политиците, които са яростни противници на Борисов, Доган, Пеевски, Цацаров, Гешев от много отдавна, не от миналата година.

В "Демократична България" са единствените политици, които са подавали оставка от властта и са излизали в опозиция от принципни съображения - след като не успяха да се наложат над въпросното статукво.

В "Демократична България" са политиците, които винаги са отстоявали твърдо евроатлантическата ориентация на България и са били против каквито и да било компромиси с Русия.

Ще бъде глупаво ако целият този политически капитал се пропилее с някое неразумно партньорство.

Ако бъде последователна радикална опозиция "Демократична България" ще свърши много повече общественополезна работа, отколкото ако влезе в каквато и да е власт към момента.

Депутати, които да говорят от парламентарната трибуна срещу олигархичните кръгове, свързани с Москва и Сарая и които се борят срещу статуквото със своите гласувания и законодателни инициативи, ще са безценни.

Именно такива депутати липсваха в предишния парламент и това бе най-големия му дефицит.

Всяка власт, независимо коя е тя, би се съобразявала с такива депутати, защото общественото мнение ще е на тяхна страна.

Освен това да си десен означава да се придържаш към реалността и в този смисъл с 300 хил. гласа и 27 мандата в парламента няма защо да се вреш във властта.

Нищо не пречи на "Демократична България" докато е в опозиция да подкрепя всеки един закон на друга партия, който отговаря на нейната програма -  тия закони едва ли ще са много.

"Демократична България" може да влезе във властта само ако има собствено мнозинство или приемлив коалиционен партньор, а към момента такива няма.

Но единственият път към успешна власт е продължаване на радикалната битка срещу статуквото.

Всеки компромис би бил крачка назад или поне встрани, не само за "Демократична България", но и за България.