"Черно море" и "Левски" завършиха 0:0 в мач от 23-ия кръг на Първа лига. Отборът, който съжалява повече за изпуснатата победа, е този на "сините" - заради направени пропуски. От 83-тата минута гостите играха с човек повече заради изгонване на Даниел Димов.

"Левски" бе воден от помощник треньора Живко Миланов, тъй като Сланиша Стоянович продължава да се лекува от COVID-19 във ВМА. Последните информации са, че състоянието му е все по-добро и скоро може да бъде изписан.

Столичният тим изнесе добър мач срещу доста неудобен за него отбор, особено в последните години.

Играч на мача е вратарят на "моряците" - и бивш на "сините", Георги Георгиев. Двубоят започна с минута мълчание в памет на починалия преди дни Иван Василев, голямо име в историята на "Черно море" и родния футбол.

"Левски" можеше да поведе още в 8-ата минута, но Бари не успя да преодолее Георгиев. Стражът напира негов удар, този път след корнер, и в 12-ата.

Последва пропуск и на Мартин Петков, имаше и мелета пред вратата на домакините. Те успяха да застрашат съперника си едва в края на първото полувреме.

През второто полувреме Петков отново не сполучи в добри ситуации пред Георгиев. Около 83-тата капитанът на "Черно море" Даниел Димов получи два жълти картона само за около 60 секунди. Все пак съотборниците му удържаха поне точката.

Те все още спорят с ЦСКА 1948 за шестото място, като им предстои гостуване в София, а разликата в точките е четири - три кръга преди края.

"Левски" е на 2 т. зад "Черно море" и най-реалистичната цел е да се бори за седмото място, което може да му донесе бараж за Лига Европа.