Ако има единица мярка за подценявана убийствена трашметъл банда, едва ли има по-подходяща от Flotsam & Jetsam.

Да не говорим, че Аризона не е място за траш.

Та, Flotsam & Jetsam е групата, която с много тъга - както признава по-късно - се налага да напусне Джейсън Нюстед, когато кандидатства (и печели) да е новият басист на "Металика" през далечната 1986-а.

Любопитно е, че, макар да казва, че тогава се чувствал като предател, култът към Нюстед (точно култ е думата!) прераства и в любов към Flotsam... Е, сега - 35 години по-късно, 70 000-те гледания на новата песен не говорят в тази посока. Но това си е за сметка на невежите...

Промотираната преди дни Burn The Sky е част от албум - Blood in The Water, който очакваме на пазара от 4 юни (издават го AFM Records).

Zrockradio.bg цитира китариста Майкъл Гилбърт, който разкрива повече за предстоящия албум в интервю за The Metal Voice:

“Това е перфектното продължение на нашия The End Of Chaos. Нямаше как да го планираме по-добре. Просто запретнахме здраво ръкави и започнахме да записваме музика. И всичко се получи. Новият албум е нещо като The End Of Chaos на стероиди. Смятам, че всички вие много ще го харесате.”

И пак басисти...

След отплаването на Джейсън от борда (flotsam и jetsam са и думи за останки от корабокрушение, б.р.) на негово място свирят Фил Райнд (1986 г.), Майкъл Спенсър (1987–1988 г., 2013–2020 г.), Трой Грегъри (1988–1991 г.) и Джейсън Уорд (1991–2013 г.), ако не броим тур и гостмузикантите... 

В края на миналата година групата обяви, че Били Бодъли (CONTRARIAN, ex-INHUMATUS, ex-TOXIK) се присъединява към тях на баскитарата. Преди да стане част от Flotsam & Jetsam, той често заместваше Майкъл Спенсър по време на турнето Tour Of Chaos през 2019 г.

“За мен е чест и огромна стъпка напред в моето музикално пътешествие. Аз съм приятел с момчетата от много години, а също така съм и доживотен фен на бандата. Очаквам с нетърпение бъдещите ни приключения, както и да опозная феновете на легендарната Flotzilla“, каза Бодъли. (Flotzilla е митичният талисман - чудовище, създадено от групата. Неговата идея е да се бори с дявола и сатанинските сили и то краси корицата на дебютния албум на бандата Doomsday For The Deceiver. Създадено е с цел Flotsam & Jetsam да не бъдaт обвинявани в култ към злите сили).

От групата споделят още за новия албум:

“Работихме много здраво по продължението на The End Of Chaos. Новият материал е доста тежък. Към него подходихме както и към последните ни два студийни албума - увеличихме нивото на агресия в музиката си, без да пипаме нищо друго. Всички свършиха страхотна работа в студиото.

Особено като се има предвид безпрецедентното време, в което живеем. Много сме развълнувани за музиката, която създадохме и се надяваме, че тя ще отговори на високите ви очаквания.“

Тези невероятни и непретенциозни бойци имат 14 студийни и 2 лайв албума, ако не броим разните ЕР, сингли и пр... 

А, да не забравим - и правят по невероятен начин Saturday Night's Alright For Fighting на Елтън Джон: