"Арсенал" е сред полуфиналистите в Лига Европа след убедително 4:0 като гост на "Славия" (Прага) в Лига Европа. "Топчиите" ще срещнат "Виляреал" и са гости в първата среща.

Другата двойка е "Манчестър Юнайтед" - "Рома". Двубоите са на 29 април и 6 май.

Лондончани с лекота се справиха с чешкия си съперник, който им направи 1:1 преди седмица. Те нокаутираха "Славия" само за шест минути и елиминираха каквато и да било интрига.

Пепе откри в 18-ата, в 21-ата Лаказет удвои от дузпа, а Сака бе точен за 3:0 в 24-ата. Лаказет прибави още един гол - в 77-ата. "Арсенал" можеше да стигне и по-разгромен резултат.

А лидерът му Пиер-Емерик Обамеянг, който има доста проблеми напоследък, се лекува от малария. Това съобщи той в социалните мрежи. Нападателят е изписан от болница, където е прекарал няколко дни. Предполага се, че е пипнал заболяването в родината си Габон в края на март.

"Виляреал" за втори път победи "Динамо" (Загреб) - 2:1 (след 1:0). И тук имаше бърза развръзка - Алкасер и Морено отбелязаха в 36-ата и 43-ата, а в 74-ата Орсич намали.

"Манчестър Юнайтед" още веднъж икономично се справи с "Гранада" с 2:0 (4:0 общ резултат). Единсон Кавани вкара в 6-ата за своя гол в 11-и пореден сезон в евротурнирите. Домакините изтърваха още положения, а гостите ги застрашиха само през второто полувреме, когато Давид де Хеа имаше спасявания.

В 90-ата Хесус Вайехо си отбеляза автогол.

"Рома" удържа "Аякс" - 1:1 (3:2 общо) във Вечния град. Броби даде надежди на нидерландския тим в 49-ата. В 72-ата Един Джеко изравни.

Както и в първия мач, "Аякс" отново има за какво да съжалява - направи пропуски, държеше юздите на двубоя. В 56-ата минута гол за 2:0 беше отменен с ВАР заради нарушение в атака. След 1:1 обаче гостите не създадоха нищо сериозно, а "Рома" отново бе близо до обрат.