Депутатът от БСП Георги Кадиев остро реагира във фейсбук на изключването на двама депутати от парламентарната група на ДПС. Муса Палев и Гюнай Хюсмен бяха заклеймени, че не спазили "джентълменската уговорка" да се откажат от местата си в парламента като преференциално избрани депутати. Кадиев определи случващото се като "изключително лош прецедент", който трябва "да бъде обществено заклеймен". Самият Кадиев беше преференциално избран за депутат след като в листата на соцпартията беше сложен чак на девето място.

Ето и какво написа Кадиев във фейсбук

ИЗКЛЮЧВАТ ДЕПУТАТИ ЗАРАДИ ТОВА, ЧЕ ХИЛЯДИ ХОРА СА ГИ РАЗПОЗНАЛИ КАТО СВОИ ПРЕДСТАВИТЕЛИ И СА ГИ ПРЕДПОЧЕЛИ. Познавам, уважавам и считам за добър парламентарист г-жа Нигяр Джафер, но никой не е абониран за парламента. Гласът на хората е по-важен от гласа на партийни конференции, ръководства и сараи. Добри или лоши, те са истински НАРОДНИ ИЗБРАНИЦИ, защото в тях е инвестирано лично доверие на конкретни избиратели. Силно се надявам, че това действие на ДПС ще бъде обществено заклеймено. Силно се надявам, че никоя друга партия няма да си позволи да го повтори. Силно се надявам, че преференциалното гласуване ще бъде запазено и развито, а не забранено.
Гордея се с всеки един от тези 5 919 столичани, които гласуваха преференциално за мен. Те ме мотивират много повече от всяка конференция, пленум и конгрес.
НИКОГА НЕ ПРЕНЕБРЕГВАЙТЕ ГЛАСА НА ХОРАТА.