Премиерът в оставка Бойко Борисов е бил приет днес в „Пирогов” за ЯМР на коляното след контузия.

Това потвърдиха за Нова телевизия от пресслужбата на Министерския съвет.

По-късно е преместен в друга болница, където в момента го оперират.

Не се казва кое е здравното заведение от съображения за сигурност.

В сряда премиерът се очакваше да се яви в парламента, за да бъде изслушан от депутатите. 

Първата контузия като политик на Борисов е регистрирана през май 2009 г. Тогава все още кмет на София той нарани десния си крак по време на футболен мач и беше настанен в Правителствена болница със счупване и скъсани мускулни връзки. Оттогава датира и фразата му, отправена към политическите му опоненти на задаващите се парламентарни избори: "И на куц крак ще ги бия".

На 25 февруари 2013 г., когато отново беше премиер в оставка Борисов бе приет в т. нар. Правителствена болница с хипертонична криза. Кръвното му налягане е било 190 на 110, обясни по онова време директорът на лечебното заведение д-р Любомир Спасов. Тогава преди да постъпи в болница "Лозенец" Борисов върна на президента връчения му мандат за съставяне на правителство и препоръча това да направят и БСП, и ДПС, които по думите му го свалили с "метеж" и "брутална" медийна подкрепа.

През ноември 2013 г. Борисов претърпя спешна операция на коляното след скъсан менискус с дислокация. Интервенция беше извършена от завеждащия клиниката по артроскопска травматология в болница „Софиямед“ доц. д-р Антони Георгиев и продължи 1 час и 10 мин. Възстановяването му го държеше далеч от парламента, където ГЕРБ беше опозиция. Той се появи там на патерици през декември, но не за да участва в пленарното заседание, а по партийни дела.

През февруари 2015 г. като премиер на второто правителство на ГЕРБ Борисов мина през трета операция на скъсан минискус на коляното.