Тази вечер от 22 ч. са първите полуфинали в Лига Европа - „Манчестър Юнайтед“ - „Рома“ и „Виляреал“ - „Арсенал“.

След първите полуфинали в по-престижния турнир - Шампионската лига, стана ясно, че има добри предпоставки за английски финал, а и тук отборите от Албиона са сочени за фаворити от мнозина.

Срещу „Рома“ и „Виляреал“ обаче никак няма да им е леко.

„Червените дяволи“ и „вълците“ имат история помежду си в Европа - шест мача в Шампионската лига. Те винаги са били в елиминационната фаза и винаги „Юнайтед“ е вземал връх. Балансът е четири победи за английския гранд, едно равенство и един успех за „Рома“.

Оле Солскяр е лишен единствено от контузения Антони Марсиал, всички останали са на линия.

В „Рома“ липсват четирима футболисти, като сред тях са контузеният Педро и наказаният Джанлука Манчини. Очаква се Крис Смолинг да излезе срещу бившия си отбор.

Голяма е интригата и в другия полуфинал и заради факта, че бившият мениджър на „Арсенал“ Унай Емери е начело на „Виляреал“ и познава отлично значителна част от футболистите на лондончани. Той напусна британската столица в края на 2019 г.

Още нещо - три пъти е печелил този турнир като старши треньор на „Севиля“. Нещо, което ще притесни и съперника на финала, ако „Жълтата подводница“ стигне дотам.

Висенте Ибора не е на линия във „Виляреал“, но „Арсенал“, който и без това се представя доста колебливо през целия сезон, има значително повече грижи. Днес няма да играят Пиер-Емерик Обамеянг, Александър Лаказет, Давид Луис и Киърън Тиърни.

Испанският тим спечели 11 от 12-те си мача в Лига Европа досега, а у дома е без грешка - 6 от 6.