Мрежа от нови центрове „Европа директно“ започва да действа от този месец в различни области на България, съобщиха от представителството на Европейската комисия в София.

У нас ще бъдат открити 13 информационни центъра от ново поколение. Те са част от общо 424 такива центрове в целия Европейски съюз.

Целта им е да укрепят връзката между европейските институции и гражданите, независимо къде живеят те. Екипите на центровете ще помогнат да се обясни как Европа се бори с пандемията от COVID-19, ще стимулират възстановяването чрез информация за плана „ЕС от следващо поколение“ и ще насърчават зеления и цифровия преход.

Новото поколение центрове ще организират граждански диалози. Те също така ще предоставят на местните общности, граждански и съсловни организации, медии и др. съответната информация за политиките и приоритетите на ЕС и ще ги включват в своите дейности.

Центровете „Европа директно“ в България ще бъдат в Благоевград, Бургас, Варна, Видин, Враца, Габрово, Добрич, Дупница, Пловдив, Русе, Смолян, Стара Загора и Шумен.

Адресите можеге да откриете ТУК.