Музикалният рокфестивал Hills of Rock 2021 се отлага за следващото лято, съобщиха организаторите от Fest Team. 

Тридневното събитие трябваше да се проведе на 22, 23 и 24 юли 2021 г. на Гребния канал в Пловдив. Новите дати са 21, 22 и 23 юли 2022 г. За хедлайнери бяха обявени Slipknot и Amon Amarth. 

Това е повторна отсрочка на фестивала, който първоначално трябваше да се проведе в края на юли 2020 г.

Както тогава, така и сега - причината за отлагането е епидемията от коронавирус, която е принудила редица американски групи да отменят турнетата си в Европа.

Ето и пълното съобщение на организаторите, публикувано на страницата на Hills of Rock във фейсбук:

„И ние, също като Вас, с нетърпение очаквахме новата ни среща на Hills of Rock тази година.

Днес, с огромно неудоволствие и тъга, се налага да споделим с Вас, че сме принудени да отложим Hills of Rock 2021 за следващото лято. Новите дати са 21. 07. - 23. 07. 2022. Мястото остава без промяна. Искрено вярваме, че Hills of Rock ще се завърне на Гребен канал в Пловдив през юли 2022 с пълна сила и по-вълнуващ отвсякога!

Благодарим Ви, че сте с нас в тези предизвикателни за музикалната индустрия времена! Едва ли някой е много изненадан от тази новина с оглед на актуалната пандемична ситуация в света. Редица американски групи отлагат турнетата си в Европа и въпреки всичките ни опити да проведем фестивала тази година Fest Team взе трудното решение да го отложи за 2022, вместо да прави компромиси с артистите и качеството на фестивалното преживяване. Свободата, музиката и социалните контакти са в основата на фестивалния дух и ние не искаме да се лишим от неговия характер!

Очаквайте ни на 8 юни с подробни новини за възможностите за връщане и/или замяна на билети, възстановяване на суми и продажба на билети за новото издание, както и всички положителни промени, които предстоят за Hills of Rock 2022.

Междувременно можете да зададете въпросите си и да коментирате всичко, което Ви интересува и вълнува, под този пост.

Изключително благодарни сме Ви за търпението и подкрепата! Обратната Ви връзка е важна за нас. Нямаме думи да опишем колко много означава подкрепата на артистите, феновете и партньорите ни от медиите и Община Пловдив и ни мотивира да бъдем по-добри и по-силни заедно. Проектът е част от Програма „Наследство“ на Пловдив – Европейска столица на културата 2019.

Внимавайте, пазете се, всичко ще бъде наред! Ще се видим скоро! Hills of Rock 2021 умря! Да живее Hills of Rock 2022!

Екип на Fest Team"