"Левски" измъкна 2:1 срещу "Черно море" и записа трета поредна победа в осмицата на Първа лига. От дълго време насам "сините" не са имали такъв рейд от успехи.

Тимът от "Герена" запази шансове за седмото място, което осигурява бараж за новия евротурнир Лига на конференциите. "Левски" съкрати изоставането до "Черно море" на четири точки, а до края остават три мача.

Двубоят се игра пред публика на "Герена", а на живо го проследи Славиша Стоянович, което означава, че скоро може да се завърне на скамейката.

Огромен и почти невиждан жест в българския футбол - в сектор Б бе издигнат надпис "Достоен съперник! Джеки, почивай в мир" в памет на починалия бивш капитан на ЦСКА Георги Димитров.

"Черно море", който в последните години играе успешно срещу "Левски", започна по-уверено и бе по-добрият отбор преди почивката. 

Илиян Илиев-младши откри в 41-ата минута. Домакините успяха да изравнят бързо - чрез Начо Монсалве в 43-тата. И при двата гола имаше рикошети, но фактът, че "Левски" успя да стигне до 1:1 преди почивката със сигурност помогна много за положителния резултат в края.

След почивката имаше ситуации и пред двете врати, но пролича, че "моряците" са по-доволни от равенството. Левскарите бяха по-активни и в 79-ата стигнаха до гол, оказал се победен. Цонев центрира, Мартин Райнов стреля с глава, имаше вратарска намера, но и добавка на Живко Атанасов - 2:1.

Гостите оспорваха редовността на гола - за засада и фаул в атака, но видеоповторенията не показват нито едно от двете.

След края на срещата на терена нахлуха стотици запалянковци, за да празнуват със своя тим.

По-рано днес "Царско село" и "Ботев" (Пловдив) направиха 0:0.