Бизнесменът Светослав Илчовски се появи в петък на разпит в Софийската градска прокуратура с адвокат.

Зърнопроизводителят, който направи твърдения за рекет и завладяване на държавните служби от страна на ГЕРБ пред т. нар. комисия по ревизията в НС, отказа да каже подробности.

"Разпит... Като свидетел... За всичките ми твърдения", каза още аграрът, докато обилно понапсува и обижда журнаристите.

Той бил изненадан да види, че журналисти го чакат пред сградата на прокуратурата. Илчовски носеше със себе си документи, но отказа да уточни какви са те, съобщи БНР.

"За кражба на вашите пенсии - изчезвайте оттука!", обърна се той след въпроса какви документи носи.

Единственият му коментар пред медиите беше свързан с разминаването, което се получи около познанството му с бизнесмена Миню Стайков, тъй като Стайков каза, че не го познава. Илчовски в изслушванията си в комисия по ревизия твърдеше обратното, но днес уточни, че не се познава лично с алкохолния бос от Карнобат.

Прокуратурата обяви, че работи по случая, още докато продължаваха изслушванията пред депутатите, в които Илчовски говореше за „държавен рекет“ и за свои срещи с бившия министър-председател Бойко Борисов, както и за пренасочване на средства към пенсионните фондове и за данни за извращения в арестите.

В момента държавното обвинение обаче проверява само твърденията на Илчовски, че е бил притискан да продава житото си на по-ниска от пазарната цена, съобщава Нова тв. Проверяват се и твърденията на опонента му - Иван Ангелов, съсобственик на "Градус"

Вчера служебният министър на правосъдието Янаки Стоилов обеща проверка на твърденията на зърнопроизводителя Светослав Илчовски за съществуване на видеозапис на издевателства в ареста над Стайков, който прекара там над 2 години.