"Славия" предсрочно спечели четворката на отборите, борещи се за оцеляване в Първа лига. Това стана при 1:1 на терена на "Ботев" (Враца). "Етър" изпадна, а "Монтана" и "Ботев" (Враца) ще водят битка кой ще последва търновци направо и кой ще играе бараж с тим от Втора лига. До края остава един кръг.

Така поне изглеждат нещата в момента - ако се спази настоящият регламент. Както е известно обаче наскоро БФС реши да променя формата посред първенството - за да увеличи броя на отборите от 14 на 16 за следващия сезон.

Всичко може да се очаква, но макар и неофициална, информацията от "Бояна" е, че поне оцеляването на "Славия" прави шефовете на централата по-спокойни. Президентът на "белите" Венцеслав Стефанов е член на Изпъкома на съюза.

"Славия" има 34 точки - с пет повече от "Ботев". На стадиона във Враца Радослав Кирилов даде аванс на гостите в 31-ата, а в 45-ата Дориан Бабунски изравни.

"Етър" стана първият изпадащ отбор след домакинска загуба от "Монтана" - 1:2 с обрат.

Преслав Боруков даде аванс на "болярите" в 20-ата минута. В 42-ата Янко Ангелов изравни от дузпа. В добавеното време Николай Минков огорчи "Етър" и феновете му. Тимът остана с 25 точки, "Монтана" има 27, а "Ботев" - 29 т.

В петък "Монтана" и "Ботев" (Враца) ще решат в пряк сблъсък кой отива в по-ниското ниво направо и кой ще играе бараж. Монтанци трябва да спечелят.

Междувременно Съдийската комисия на БФС обяви, че спира правата на двама съдии - Ивелин Занев и Радослав Гидженов. Решението е до края на сезона - "до вземане на окончателно решение след допуснати грешки".

И двамата реферираха мачове на "Левски". Занев ощети онзи ден както "сините", така и "Царско село" в прекия мач на "Герена", завършил 1:1.

От Гидженов пък имаше оплаквания от "Черно море" при загубата на варненци с 1:2 от "Левски".