Зинедин Зидан по собствено желание вече не е старши треньор на "Реал" (Мадрид), потвърди клубът. Новината бе тиражирана още вчера, а спекулации имаше от седмици.

В официалното съобщение от "Сантяго Бернабеу" се казва, че "трябва да бъде уважено решението" на французина, който за втори път напуска поста.

Това стана и през май 2018 г., малко след като "Реал" бе спечелил Шампионската лига за 13-и път. Само десет месеца по-късно обаче Зизу се завърна и помогна на "белите" да станат шампиони за миналия сезон.

В настоящия обаче титлата не бе защитена, а грандът не успя да спечели друг трофей. Договорът на Зидан изтичаше догодина. Неотдавна той отрече пред медиите тиражирани информации, че вече е съобщил решението си на отбора.

Зинедин Зидан е единственият наставник, триумфирал в Шампионската лига три пъти с един отбор. Той е ликувал в турнира и като футболист.

Това е поредната треньорска смяна в последните дни по върховете на европейския клубен футбол. Вчера напусна Антонио Конте, който направи "Интер" шампион. Същото направи и Кристоф Галтие в "Лил", както и Ханзи Флик в "Байерн".

Според италианската преса "Ювентус" ще уволни в близките часове Андреа Пирло. Като фаворит за поста му се сочи Масимилиано Алегри - така той ще се завърне при "бианконерите".

При това положение "Реал" може да се насочи към Конте, но за фаворит е считан и Раул, който тренира втория отбор на "лос меренгес".