Транспортният министър Георги Тодоров ще обсъди идеята за увеличение на шофьорските курсове с до 10 часа. Предстоят срещи с представителите на брнаша у нас и ако те харесат предложението, то Тодоров ще го внесе за обсъждане и в Министерски съвет. 

"Аз искам да се стремим към намаляване на жертвите по пътищата до 0. Това не може да стане за два месеца, нужни са перманентни действия. Тук трябва да се включат и министерствата на труда и това на образованието", заяви самият Тодоров днес пред Нова. 

Така и служебният министър се оказва поредният политик, който смята, че решението на голяма част от проблемите в обучението е времето. Миналата година бе подготвена такава наредба, но тя бе спряна от бранша под предтекст, че цената на един курс ще скочи с 400 лв. 

Тодоров коментира и новите еко-стикери, които, по неговите думи, ще "гарантират екологичните норми, че да има по-малко замърсяване". Мярката била важна и нормална европейска практика, а самото оскъпяване на стикера нямало да е кой знае колко - "колкото едно кафе на месец", обясни той.