Как кадрите от охранителна камера на столично заведение са се озовали в медиите? И този въпрос бе повдигнат покрай случая със срещата на президентския съветник Пламен Узунов с бившия митнически шеф Петко Петков в пицария "Виктория". Въпросните кадри, на които се вижда как единият подава плик с неизвестно съдържание на другия станаха повод за спекулации и политически обвинения в корупция от страна на ГЕРБ, като лидерът Бойко Борисов дори намекна, че "торбичките" стигали до президента Румен Радев. Завесата около този въпрос повдигна днес "Дневник", като според публикацията в медията, базирана на думите на собственика на веригата ресторанти, записът е бил изискан от лица, представящи се за... полицаи от столичното Шесто РПУ.

"Обади ми се човек, който се представи за полицай, каза че има престъпление - опит за грабеж на кола и хората са били в заведението. Искаха да видят записите от видеокамерите. Аз се обадих на управителя и го предупредих, че ще дойдат полицаи да им предостави записите. Те са дошли и са свалили записите. Това се е случвало и друг път, защото сме имали джебчийски кражби", е обяснил Георги Илиев. - "Измамиха ни, както правят телефонните измамници. Това е удар, измама".

Пред собственика на веригата въпросните полицаи не приличали на такива - или поне така е установил, след като изгледал записите.

Клуб Z потърси пресцентъра на МВР с въпрос назначена или е или ако не - ще бъде ли назначена проверка дали в действителност полицаи от Шесто РПУ са изисквали въпросните записи. Дългогодишната директорка и зам-директорка Керстен Бояджийска бе лаконична: няма да даде информация.

Иначе вчера самият Петков разпространи по медиите друго видео - от камерите на магазин, от който купува бутилка ром и пури, "които продавачът постави в познатата на цяла България торбичка", малко преди срещата с Узунов.

Срещата била в знак на благодарност за това, че президентският секретар преди години помогнал на бившия митничар за трансплантация на черен дроб в Швейцария. "В знак на чисто човешка благодарност на 19 май се срещнах с г-н Узунов в столичен ресторант. Нито г-н Узунов, нито аз имахме притеснение да се срещнем публично в този ресторант, още повече че на съседна маса седеше депутатът от ГЕРБ Делян Добрев", следва любопитния елемент с присъствието на бившия енергиен министър в кабинета "Борисов" 2.