Новият председател на Управителния съвет на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ) Кирил Домусчиев поиска да бъдат възстановени проучванията за шистов газ, тъй като това е най-реалният начин да се справим сами с евентуално задаващ се енергиен проблем.

Много западни държави вече го направиха. Винаги има някой да протестира, независимо дали разбира или не. Една Полша се измъкна например от газовата зависимост по този начин, заяви Домусчиев в сутрешния блок на Нова телевизия.

Въпреки че защити проучванията за алтернативен добив, Домусчиев не е доволен от прекратяването на проекта "Южен поток".

Губим, но трябва да се съобразяваме с Европейския съюз, защото сме част от него. "Южен поток" е добър проект за България. Това е диверсификация на доставките. Знаете, че вече всяка зима треперим за газова криза. В момента не виждам как е защитен националният интерес. Проектът щеше да ни донесе гарантирана доставка, щяхме да договорим по-добри цени. България в момента плаща доста по-скъп газ дори от Украйна, разясни Кирил Домусчиев. 

Освен актуалните икономически теми новият шеф на КРИБ коментира и футбола. Домусчиев, който е и президент на футболното чудо Лудогорец, обясни, че не иска българин да води националния отбор.

Продължавам да държа да е чужд специалист, който да помогне и с методология. Не искам да е Ивайло Петев или Стойчо Стоев, за да не се каже, че Домусчиев си е сложил треньор, каза той.

Домусчиев определи като "болни мозъци" хората, които смятат, че Лудогорец е платил на Марек да окаже силна съпротива срещу ЦСКА. Преди няколко дни дупничани завършиха наравно с армейците и така стопиха разликата с тима на бизнесмена само на три точки. 

На много хора обръкахме сметките и дребните деалаверки. Тези хора да си гледат техните проблеми и техния бизнес. Лудогорец играе своите си мачове, спазва феърплея и играе само за победа, обясни бизнесменът.