Отборите на Хърватия и Чехия завършиха 1:1 на "Хемпдън Парк" в Глазгоу в двубой от втория кръг на група D на Евро 2020. С този резултат чехите имат 4 т. и до голяма степен се класираха за осминафиналите, докато хърватите са само с една.

Двата отбора си размениха по едно полувреме.

През по-голямата част от първото полувреме чехите бяха по-добрия отбор. Добри ситуаци се откриха пред  Владимир Цоуфал, Томаш Сучек, Янко и Патрик Шик.

Хърватите не отговориха с почти нищо. Ключовият момент дойде в 34-ата минута. При единоборство в наказателното поле Ловрен удари Шик с лакът в лицето. Първоначално съдията не свири нищо, но после спря играта, защото от носа на Шик потече кръв.

Докато медицинските лица му оказваха помощ, съдията отиде да прегледа ситуацията чрез ВАР и отсъди наказателен удар. Той бе изпълнен от самия Шик, който отбеляза за 1:0. Това е третият му гол от началото на първенството.

Хърватите отговориха мигновено. Малко след дузпата Ребич нахлу в наказателното поле и бе сам срещу вратаря, но ударът му бе ужасяващо неточен. Крамарич пък пробва удар по земя, който беше уловен от вратаря Вацлик.

Второто полувреме започна чудесно за хърватите, които успяха да изравнят още в началото. След бързо изпълнено статично положение в центъра на терена Перишич нахлу в наказателното поле от ляво, успя да финтира защитник, след което стреля с десния крак с вътрешен фалц в противоположния ъгъл на вратата и отбеляза красиво попадение.

След това обаче двата отбора продължиха да играят по-скоро тактически и успяха да се неутрализират. Така равният резултат се запази и е закономерен.