Германия разби Португалия с 4:2 в един от ключовите сблъсъци от група F на Европейското. "Маншафтът" губеше с 0:1, но на домакинския си терен в Мюнхен стигна до обрат с помощта на два автогола още до почивката. След това довърши противника си.

Така от губеща позиция тимът на Йоахим Льов вече е в печеливша, тъй като му предстои мач с Унгария, докато Португалия излиза срещу лидера в групата Франция. Световните шампиони имат 4 т., а техните преследвачи - по 3. Маджарите са с 1 т.

Германците искаха да се реабилитират за поражението от "петлите" и подложиха съперника си на стрелба отвсякъде още от първите минути. Ефектно попадение на Робин Госенс бе незачетено, тъй като малко преди това Томас Мюлер игра с ръка.

А редовен гол падна в домакинската врата още при първата добра контра на иберийците, които бяха приели играта в половината си. 

В 15-ата минута Кристиано Роналдо първо изби топката с глава при корнер на Германия, като даде началото на бърза ответна акция. След това пробяга целия терен и получи на празна врата от Диого Жота - 1:0.

В следващите минути "трите щита" действаха със самочувствие, имаха още 2-3 добри възможности. Домакините обаче бяха тези, които дирижираха срещата и упорството им бе възнаградено. 

В 35-ата резултатът стана 1:1 при поредния напор на играчите в бяло и черно. Първоначално остана впечатление, че автор на попадението е Кай Хаверц, но после то бе записано като автогол на Рубен Диаш. След още четири минути резултатът стана 2:1 за Германия, като този път Рафаел Герейро отчетливо опъна мрежата на вратата си.

Съдбата върна на 4-кратните световни шампиони с лихвите за автогола на Матс Хумелс в срещата с Франция преди дни.

А те продължиха да тормозят своя опонент, който и без това действаше доста нескопосано, когато се бранеше. В 51-ата Кай Хаверц показа, че Германия няма да жали Роналдо и компания - 3:1. А в 60-ата Госенс този път вкара чисто - 4:1.

Очерта се тежко поражение за шампионите, но те поне спасиха честта си. В 67-ата Роналдо върна жеста на Жота - 2:4.

До края двата съперника размениха по една греда и по още няколко голови възможности в един от най-атрактивните мачове на Европейското.