Екипажът на първият изцяло цивилен полет в космоса - мисията Inspiration4 - представи своите скафандри в социалната мрежа Twitter. 

Излитането на орбита ще бъде с ракетата Dragon на SpaceX на 15 септември тази година, но в момента бъдещите астронавти рекламират благотворителния аспект на туристическия полет.

Командирът на полета - милиардерът Джаред Айзаксман - публикува снимки на екипа си в техните нови скафандри. Той, заедно с пилота Шон Проктър, медичката Хейли Арсеньо и специалиста Кристофър Семброски ще прекарат три дни в орбита около Земята след излитане от космическия център "Кенеди". А сега тренират усилено за полета.

Част от целта на мисията е да събере пари за Детската изследователска болница "Свети Тадей" в Мемфис, Тенеси. Айзъксман вече е дарил 100 млн. долара от собствените си пари.

Шаан Проктър и Хейли Арсеньо.

Хейли Арсеньо е 29-годишна лекарка, която ще постави редица рекорди - ще стане първият астронавт, преборил рак на костите, както и първият астронавт с изкуствена част на тялото (в нейния случай - изкуствени кости на краката), както и най-младият американски гражданин в орбита.

Шаан Проктър е професионален пилот, избрана чрез надпревара, ветеран от американските ВВС и работеща в момента за "Локхийд Мартин". Кристофър Семброски е с подобна биография, но инженер за данни и обучен преди полета за цивилен астронавт.

Екипът тренира заедно от месеци, предстои им още подготовка. Ако всичко е наред, на 18-ти септември четиримата ще цопнат безопасно в Тихия океан.

Макар Илон Мъск да искаше да осъществи първият туристически полет в Космоса, Джеф Безос и Blue Origin ще го изпреварят с първи полет на 26 юли.