Тази вечер започва втората фаза на Евро 2020. Първите осминафинали са Уелс - Дания (на ст. "Йохан Кройф арена" в Амстердам) и Италия - Австрия (на "Уембли"). Съответно от 19 и 22 часа.

Двубоят на островитяните и датчаните е сред най-равностойните в първия елиминационен етап.

Уелс на второ поредно Европейско първенство излезе от групата, макар и без блясъка на предишното си участие - поне досега. Тимът ще бъде лишен от Итън Ампаду, който получи червен картон срещу Италия, но това не е голяма загуба.

Дания преживя много от началото на шампионата. Срещу Русия селекцията на Каспер Хюлманд демонстрира мощта и класата, заради които тимът бе кръстен "динамит" някога. Стана ясно, че Кристиан Ериксен отново е посетил съотборниците си.

Последните три мача между двата отбора са спечелени от датчаните, но това е първият им сблъсък на финали на голямо първенство.

Италия е абсолютен фаворит срещу Австрия, а с показаното дотук - и сред отборите с потенциал за финала. "Адзурите" ще пробват "Уембли" по пътя към голямата цел, а на арената днес ще могат да влязат 45 хиляди запалянковци - половината от капацитета й.

"Адзурите" са с 11 поредни победи, което е изравнен рекорд от 30-те години на миналия век. На Европейското тимът е и без допуснат гол.

Австрия за първи път излиза от групите на еврофинали. Така минималната цел е постигната, а ще бъде изключителна сензация, ако отборът на Франко Фода елиминира Италия.