Жълт код за опасно време - интензивни дъждове, гръмотевични бури и градушки - е обявен за неделя в 14 от 28 области в страната. 

Предупреждението важи за Ловеч, Габрово, Велико Търново, Русе, Търговище, Разград, Силистра, Шумен, Пловдив, Стара Загора, Сливен, , Смолян Кърджали и Хасково. 

Проливни дъждове имаше и в петък срещу събота, и в събота в различни части на страната.

Млад мъж загина от токов удар

30-годишен мъж е загинал тази сутрин от токов удар от скъсан в бурята проводник на уличната мрежа в Златарица, област Велико Търново. Сигнал за инцидента на ул."Шейново" е подаден около 9 ч. в полицията. Незабавно на място са изпратени екипи. За инцидента потвърдиха от ОДМВР - Велико Търново пред БТА.

Все още няма яснота дали скъсаната жица е паднала върху вървящия по улицата мъж или се е случило друго.  Назначени са множество експертизи, тялото е взето за аутопсия във великотърновската болница. По случая се води разследване под наблюдение на прокуратурата.

Бедствено положение в Котел и Горна Оряховица

Община Котел обяви частично извънредно положение заради дъждовете. Близо 60 литра е падналият валежпо-малко от час в Котел и населените места от общината. Реката е преляла в кв. „Изток“. Наводнени са жилищни имоти и дворове на десет улици. Приземни и първи етажи на къщи са били във вода от 50 до 60-80 см. Обитателите на някои от имотите са евакуирани. Наводнени са дирекцията на музеите в града, както и заведение на пл. „Възраждане“. Сигнал за щети е подаден и за ел. подстанцията до бензиностанция „Петрол“ в Котел.

Община Горна Оряховица също обяви частично бедствено положение заради щетите по уличната мрежа, нанесени от поройния дъжд и бурята тази сутрин.

Градушка падна и в София.