Централната телевизия на Северна Корея излъчи интервю с гражданин, обезпокоен, че севернокорейският лидер Ким Чен-ун изглежда отслабнал, предаде агенция Йонхап, информира БТА.

Човекът, интервюиран в петък на концерт в чест на комисията по държавните дела, казва, че на хората им се къса сърцето като гледат изпитото лице на техния многообичан генерален секретар. Според него всички започвали да плачат веднага щом видят колко отслабнал е техният лидер.

Медиите съобщиха по-рано, че Ким е изгубил значителна част от теглото си, тъй като според тях каишката на часовника му изглеждала по-затегната на китката му по време на заседанието на политбюро на Комунистическата партия в началото на месеца.

Севернокорейският лидер възобнови дейността си в началото на юни, след като не се беше появявал публично от месец. Според анализатори през този месец той е бил на диета. Някои намекват за възможен здравословен проблем, но министерството на националното обединение на Южна Корея твърди, че няма необичайни, будещи безпокойство признаци около отслабването на Ким.