Работодателите са длъжни да осигуряват разхладителни напитки за своите работници и служители. Това се казва в съобщение на Изпълнителна агенция "Главна инспекция по труда". Проверките на агенцията, свързани с високите темеператури, са насочени най-вече в секторите на строителството и селското стопанство.

Все повече работодатели предприемат мерки за минимизиране на риска за живота и здравето на работещите на открито при високи температури, дори когато не са подадени оранжеви и червени кодове за опасни климатични явления.

Най-често използваните мерки от работодателите са промяна на работното време с цел избягване на работата в най-горещите часове, промяна на типа работа и ползване на повече почивки за възстановяване на топлинния и енергиен баланс на организма.

При подадени оранжеви и червени кодове за опасно високи температури те са длъжни още да осигурят подходящо облекло, климатизирани помещения за почивките, възможност за наблюдение на работещи на изолирани работни места, долекарска помощ и др.

В закрити помещения работодателите са длъжни да поддържат оптимална температура, съобразена с разпоредбите. Според ГИТ при работа на закрито градусите през топлия период трябва да бъдат между 18 и 25, като стойностите варират според типа работа - лека, средна или тежка.

Допустимата температура не може да бъде над 28 градуса, но има определени изключения. Според тях при много високи температури навън, в помещенията може да е с от 3 до 5 градуса над допустимите стойности, но не повече от 33 градуса.

При работа на закрито се предпочитат техническите мерки, докато на открито по-добър ефект имат организационните.

Инспекцията по труда осъществява контрол върху микроклимата в предприятията както по сигнали, така и в рамките на текущата инспекционна дейност.

Той е приоритет и при контролната дейност в строителството и в селското стопанство, където основно се работи на открито. Резултатите от контролната дейност показват, че обикновено сигнали за работа при високи или ниски температури се подават от работещи на закрито.