Компанията Paramount пусна в мрежата първия трейлър на новия "Терминатор. Генезис", премиерата на който е планирана за юли 2015 г. В 2,5-минутното видео е показан новият злодей, с който ще се гонят и трепят главните герои - заобиколени от мащабни спецефекти и придружавани от вечния Терминатор в изпълнение на Арнолд Шварценегер. За по-малко от денонощие клипът набра над 3 млн. прегледа в Youtube.

По сюжет действието на "Генезис" се развива в не толкова далечната 2029 г. Джон Конър - лидер на Съпротивата - узнава, че Скайнет се кани да атакува едновременно в миналото и в бъдещето. И се започва една...

Режисьор на петата серия от франчайза е Алън Тейлър, отговорен за филм като "Тор 2: Царството на мрака" (Thor: The Dark World), а също е за сериали от сорта "Игра на тронове" (Game of Thrones), "Безумци" (Mad Men), "Семейство Сопрано" (The Sopranos) и други. Вторият и третият (респективно 6-и и 7-и) трябва да излязат през май 2017-а и през юни 2018-а.

Напомняме, че първият "Терминатор", заснет от Джеймс Камерън, излезе преди точно 30 години - през 1984-а. Оттогава австрийският културист Арнолд Шварценегер мина през какви ли не перипетии, даже беше губернатор на щата Калифорния, но усмивката му е все така мускулеста.