Юношата на "Славия" и български национал Петко Христов вече е част от елитния италиански клуб "Специя". Той подписа за 4 години с отбора, завършил миналия сезон на 15-о място в Серия А. По трансфера се работеше в последните седмици.

"Специя", в който играе друг наш национал - Андрей Гълъбинов, купи централния защитник от "Фиорентина". Христов бе привлечен от "виолетовите" през 2017 г. Тогава той заигра във втория им отбор, а след това бе преотстъпван в трета дивизия.

За последно роденият през 1999 г. бранител носи екипа на "Про Верчели", на който помогна да влезе в Серия Б, игра в 36 срещи и вкара два гола. Петко Христов вече е титуляр в националния отбор, като защитаваше герба в последните четири мача.

"Специя" приветства Христов с добре дошъл. 

Неговият брат близнак Андреа е в "Славия".

През миналата пролет в няколко мача от Серия А игра Валентин Антов от ЦСКА-София - също централен защитник. "Болоня" обаче не се възползва да откупи Антов, двата клуба не се разбраха и той се завърна при "червените", като в момента води подготовка с тях. Носителят на Купата иска да го продаде, но няма да е изненада, ако националът започне сезона на "Българска армия".