Най-добрият вариант за правителство на промяната е партиите, които не са част от статуквото, да имат мнозинство от 121 депутати. В противен случай най-вероятно ще има нови избори и в това няма нищо страшно. Това стана ясно от думите на Тошко Йорданов, зам.-шеф на "Има такъв народ" пред Нова тв.

Според него, ако хората искат промяна и да продължат промените, които започна служебния кабинет, трябва да гласуват.

"Да гласуват така, както го усещат. Надявам се, не за партиите от статуквото, за да може този вариант да се осъществи. Това е. Иначе другият вариант е много сложен. Ако е същото съотношение, както беше в миналия парламент, кабинетът няма да има сигурност, защото може да бъде свален всеки момент. За да има стабилно правителство, говорим чисто теоретично – дали ще е на една партия или на три партии – би било добре да има поне 121 депутати от тези партии. Ние, както вече заявихме, коалиция с партии на статуквото няма да правим. Няма страшно да има и трети, и четвърти избори", заяви Йорданов.

Той обясни, че кандидатът за премиер от "Има такъв народ" ще има добро образование, ще владее езици, по-скоро експерт и ще бъде пълна противоположност на Бойко Боисов.

На въпрос дали Ива Митева или Антоанета Стефанова могат да бъдат издигнати за премиер, Йорданов каза:

"Ива Митева е една от нас. Както и Антоанета. Вече казах на какви изисквания ще отговаря нашият кандидат за премиер".

Йорданов заяви, че предварителни разговори не се водят с нито една партия и "Има такъв народ" иска гласове за себе си, а не за други партии.

Той отрече твърденията на лидера на БСП Корнелия Нинова, че Илко Стоянов - новият кмет на Благоевград от "Има такъв народ" - е бил член на ГЕРБ.

"Слави Трифонов никога не е имал бизнес с Васил Божков", заяви още Йорданов.

Той отказа да коментира думите на Божков, че е имал среща с Трифонов преди да замине за Дубай.

"Питайте него защо прави сега такива изявления", каза той.