Бразилия - Аржентина е мечтаният финал на Копа Америка. Той ще се играе в 03:00 часа в неделя наше време (събота в Южна Америка) на стадион "Маракана" в Рио де Жанейро.

Едно от най-големите съперничества във футбола ще има поредно издание на най-високо ниво, след като двата гранда спечелиха полуфиналите си.

Аржентина надви Колумбия с дузпи - 3:2 след 1:1 в редовното време. Лаутаро Мартинес откри в 7-ата минута, а в 61-ата Луис Диас изравни. В края на срещата Лео Меси удари греда.

При 11-метровите удари от "албиселесте" пропусна Де Паул, но вратарят им Емилиано Мартинес спаси ударите на Давинсон Санчес, Йери Мина и Едуин Кардона.

Ден по-рано домакините се справиха с Перу с 1:0 с гол на Лукас Пеката в 35-ата.

Рекордьор по титли на Копа Америка е Уругвай с 15. Аржентина има шанс да изравни върховото постижение. Но не е печелила турнира от далечната 1993 г.

Бразилия девет пъти е била №1 и е актуалният шампион - от 2019 г. 

Предстои сблъсък между старите познайници Неймар и Лео Меси.

А както вече сме отбелязвали, неделя се очертава като голям спортен ден (освен изборен в България). Денят ще започне с Бразилия - Аржентина. След това е финалът на "Уимбълдън", а вечерта и спорът за трона на Евро 2020 на "Уембли". Италия очаква Англия или Дания. Продължава и "Тур дьо Франс".