Футболният художник Димитър Бербатов демонстрира гениалността си за втори път в рамките на три дни, като отново осигури победа за "Монако" във френската "Лига 1". Тимът от Монте Карло спечели с 2:0 като гост на "Тулуза", а българинът реализира и двата гола - 45-ата и 77-ата минута от дузпа.

Попадението в 45-ата ще намери място сред много шедьоври на маестрото. Той брилянтно си спря трудна топка в наказателното поле и с външен фалц с десния крак я прати в мрежата - 1:0. След почивката "монегаските" продължиха да бъдат по-добрият отбор на терена. В 76-ата те получиха дузпа и от 11-те метра Бербатов, отново с невероятна елегантност и спокойствие матира вратаря на "Тулуза" за 2:0.

Малко преди края българинът бе заменен, а от трибуните се чуваше "Бербо, Бербо".

Митко не бе отбелязвал гол от края на август, като в периода бе и контузен, но преди три дни вкара отново от дузпа при успеха с 2:0 у дома срещу "Ланс". Тогава "Монако" прекъсна черна серия. А тази вечер таранът демонстрира, че навлиза в брилянтна форма. Освен головете, Бербатов показа и отлична игра.

Във вторник "Монако" излиза в решителен мач от Шампионската лига срещу "Зенит" и силен Бербо ще е нужен на "червено-белите".