Националният фронт за спасение на България (НФСБ) се събира на първи конгрес след влизането си като партньор в настоящото управление. Той ще се проведе в НДК.
На конгреса няма да присъства напусналият парламентарната група на Патриотичния фронт Велизар Енчев, който беше изключен и от партията от лидера на формацията Валери Симеонов. Причината за изключването на Енчев бе отказа му да гласува за настоящото правителство на Бойко Борисов.

Според запознати основните противници на политиката на НФСБ в подкрепа на настоящото правителство са структурите в София-област. По тази причина голяма част от тях няма да бъдат допуснати до конгреса и е възможно те да простестират извън залата.

Очаква се Симеонов ще бъде преизбран за лидер без възражения и дори се очаква да няма други номинации, освен неговата.
Конгресът се очакваше с интерес заради назначенията на Орхан Исмаилов и Веселин Пенев съответно за зам.министър на отбраната и областен управител на София. Двамата са от НПСД с лидер Корман Исмаилов. Имаше индикации, че е възможно заради тези назначения Симеонов да бъде бламиран заради подкрепата за кабинета. Вчера обаче проблемът бе решен, след като стана ясно, че патриотите ще получат зам.министър на отбраната и зам.областен управител на София.