Една от най-големите легенди на рок музиката щеше да навърши 75 години днес, ако не беше напуснал твърде рано този свят. Бон Скот – оригиналният вокалист на австралийците AC/DC, се сдоби със собствен интернет сайт точно на днешния ден, съобщава zrockradio.bg. Може веднага да го посетите, ако кликнете на адрес bonscottofficial.com

Официалният уебсайт стана реалност, благодарение на хората, които се грижат за неговото наследство и собственост – двамата братя на Бон и неговият племенник. Порталът е създаден в памет на великия и уникално харизматичен вокалист и там може да откриете много истории за него, разказни от дузина известни музиканти.

Братята и племенникът му излязоха със следното изявление по темата:

“Ние сме горди да стартираме тази инициатива, която е важна стъпка към извисяване на легендата и към опазване на наследството му. Бон беше уникален певец, текстописец и човек, който светът никога не трябва да забравя. Считайте тези редове за открита покана към всички негови приятели и фенове – тук може да споделяте своите спомени и наблюдения, свързани с него и неговата музика. Бон Скот продължава да живее в сърцата и умовете на всички, които го обичат и до днес.“

Китаристът на AC/DC и основател на групата Ангъс Йънг отбеляза повода с лаконична реплика:

“Имам много хубави спомени със светкавицата в центъра на нашето име – Бон, който щеше да стане на 75 години днес.“

А на сайта вече са публикувани изказвания от много световни звезди. Ето какво споделя фронтменът на Judas Priest – Роб Халфорд:

“Напереното и уверено държане на Бон му създаваха една специфична аура на човек, който е харесван от всички. Затова светът толкова го обичаше.

Всички бяхме привлечени от неговия глас, от начина, по който изглеждаше и се държеше на сцената.

Има някаква неповторима уникалност в него, която и до ден днешен не е постигната от друг човек. Тя затвърждава неговия легендарен статут в рока.

Не спирах да го гледам как обикаля сцената, този човек излъчваше безкраен магнетизъм. Всички усещахме неговата енергия, любовта, която  раздаваше на хората. Имал съм пълноценни срещи с него в съблекалнята, в автобуса. Ценя ги много. В тях той говореше искрено и от сърце, без капка его.

Като артист и певец той не може да бъде достигнат, имаше невероятен стил и звучене. Обичаме те и ни липсваш, Бон”

Есетствено, има много добра мърчъндайз секция на новия сайт, откъдето може да се сдобиете с тениски, чаши за бира и други дреболии.

Бон Скот почина на 19 февруари 1980 г.