Партиите в коалицията "Демократична България" вече обсъждат свои варианти за съставяне на правителство, в случай, че третият мандат стигне до тях, научи Клуб Z.

Това е възможно, ако първите две политически сили - "Има такъв народ" и ГЕРБ - не успеят да намерят подкрепа за свое управление. Твърде вероятно е проектоправителството на Слави Трифонов да не мине в парламента, след като стана ясно, че повечето партии в новото Народно събрание няма да го подкрепят. Бойко Борисов заяви, че ще върне мандата.

По Конституция президентът не е длъжен да връчи третия мандат на третата политическа сила - БСП, а може да избере която и да е от другите партии, влезли в парламента.

По време на обсъжданията между коалиционните партньори в ДБ ген. Атанас Атанасов, председател на ДСБ, издигнал като своя лична номинация за премиер Бойко Рашков - в момента служебен министър на вътрешните работи и сред най-спорните лица в служебния кабинет. Това съобщи на Клуб Z човек от Демократична България. Когато се свързахме с ген. Атанасов, той възмутено отрече, нарече информацията "фалшива новина", която трябва да бъде свалена. А главният секретар на ДСБ публикува пост във фейсбук със същото твърдение.

Тази идея  срещнала отпор от другата основна партия в коалицията - "Да, България", твърди нашият източник. Лидерът й Христо Иванов предпочитал за поста Кирил Петков, настоящ служебен министър на икономиката. Петков вече отказа министерско място в предложения от ИТН кабинет.