Кметът на шуменското село Мадара, обяви, че напуска "Има такъв народ".

В пост в социалната мрежа "Фейсбук" той заявява, че неговите очаквания са били излъгани и е решил да напусне единствената партия, в която е участвал.

Към публикацията е прикачено интервю на кмета пред Радиан.БГ, в което той посочва, че ръководството на "Имата такъв народ" забранило на кандидатите да се борят за преференциалното си избиране като депутати.

"Въпреки първоначалните декларации, при нас в ИТН има хора от това статукво – ГЕРБ, ДПС и БСП. Нещо повече, преливането на бивши активисти на ГЕРБ към ИТН продължава тихомълком. И се оказа, че сме в едни редици с хора, срещу които се борехме", възмущава се Неделчев и добавя - "Нали видяхте, че никъде в България кандидатите на ИТН не правеха преференциални кампании. Дори самите листи не бяха популяризирани сред хората. Много шуменци, въпреки че ме познават, не знаеха, че съм кандидат за народен представител от ИТН!".

Като причина за решението си да напусне Неделчев посочва петъчния брифинг на Тошко Йорданов, Филип Станев и Николай Василев и по-конкретно въпрос на журналист - дали членовете на ИТН са били информирани предварително за проектокабинета.

"Ето, аз потвърждавам, че ние, членовете на ИТН, бяхме в абсолютно неведение какъв проектокабинет ще предложат и как ще го предложат. И ние като всички останали гледахме изявлението на Слави Трифонов по телевизията, за да разберем какво прави собствената ни партия", заяви Неделчо Неделчев.

За финал кметът все пак пожелава наслука на партията.

"Пожелавам успех на "Има такъв народ" и помнете обещанията си! Вече нарушихте едно от тях, но поне изпълнете другите", завършва Неделчо Неделчев.