Техногигантът Google продължава борбата си срещу другия софтуерен исполин в света на смартфоните - Apple - с разработването на ново приложение, което ще улеснява много преминаването от iPhone към Android, съобщи 9to5Google.

Switch to Android ще е приложение за iOS и Android, и ще позволява прехвърляне на приложенията и данните от стария ви iPhone към ново Android устройство.

Досега човек можеше да си архивира контактите, събитията в календара и евентуално снимките (при наличието на достатъчно обем) в облака на Google Drive. 

Но когато става дума за приложения, макар повечето да имат варианти и за двете операционни системи, единственият вариант е да седнеш с двата телефона, да отвориш Play Store и да сваляш програмите една по една

Със Switch to Android просто трябва да се регистрираш и с няколко клика новият Android смартфон веднага ще започне да сваля същите приложения.

Не е ясно кога новият app ще е готов, но тъй като името и функциите му са известни от нови редове код в Data Restore Tool-а на Google, друго приложение на компанията, по всяка вероятност програмата ще е налице скоро.