В Щатите започнаха снимките на игралния филм Southside With You, в който се разказва за любовната история на двама студенти от юридическия факултет на Харвардския университет. Имената им са Барак Обама и Мишел Робинсън - днес "Първа двойка на Америка", съобщава The Hollywood Reporter.

Ролята на бъдещата Първа дама се изпълнява от актрисата Тика Самптър, а "младият Барак" още не е избран, затова в момента вървят снимки на пасажни кадри, в които влюбените не участват едновременно.

Сценарист, режисьор и копродуцент на лентата е Ричард Тан, заснел комедията "Лоши приятели". Southside With You се снима в Чикаго и премиерата е предвидена за юли догодина. Явно е, че пиарите на американския президент се опитват да закрепят поразклатената му популярност.

Напомняме, че Барак и Мишел, които са женени от 1992 г., в хода на президентската кампания през 2012 г. разказваха за своята първа романтична среща. Младата двойка тогава първо посетила чикагския Музей за изящни изкуства. После двамата дълго-дълго се разхождали из града, а накрая влезли да изгледат филма на малкоизвестния тогава режисьор Спайк Лий "Прави каквото трябва", току-що излязъл на екран.