Боксьорката ни Стойка Кръстева е на четвъртфинал в Токио след втора победа - 5:0 гласа над американката Вирджиния Фукс. Двама от съдиите присъдиха 29:28, а трима - 30:27 за българката.

Което е достатъчно красноречиво за нейното превъзходство. Малко по-равностоен бе единствено първият рунд, нататък 35-годишната ни представителка показа отлична игра с крака и прекрасна техника.

Кръстева ще срещне китайката Юан Чан и ако запише нов успех, ще си осигури най-малко бронз. Азиатката е №2 в схемата. След срещата на Стойка тя надви британка. Много неудобна съперничка, но българката демонстрира отлична форма.

В положителния за България седми ден на Игрите блесна и Йосиф Миладинов, осигурил втори полуфинал за плувците ни. Той го направи на 100 м бътерфлай. 18-годишният Миладинов спечели серията си, записвайки 51.28 сек.

Той победи не кого да е, а идола си Чад льо Кло (РЮА), който остана шести и отпадна. Двамата плуваха в съседни коридори.

Йосиф повтори постижението на Любомир Епитропов, стигнал до полуфинал на 200 метра бруст. Миладинов има шанс дори за финал, което би било грандиозно постижение.

Другият ни представител в бътерфлая - Антъни Иванов, даде добро постижение, но то не му стигна, за да прескочи напред. Антъни изравни най-доброто си постижение - 52.25 сек. Завърши трети в серията си. Иванов имаше много по-големи очаквания на 200 м., но там се провали, както и самият той призна.

Така си тръгва от Олимпийските игри по-скоро разочарован. 

Програмата за петък, 30 юли

В 03:00 часа наше време започва втората част от квалификациите на малокалибрен пистолет от 25 м с участието на Антоанета Костадинова и Мария Гроздева. Веднага след това е финалът.

Започва леката атлетика и това ще прикове мнозина пред екраните. От 03:15 ч са пресявките на скок височина, а българският представител там е Тихомир Иванов.

От 04:30 часа е полуфиналът на 100 м бътерфлай на Йосиф Миладинов.

След 06 ч. пък Инна Ефтимова ще бяга в сериите на спринта на 100 метра в леката атлетика.

Нашето участие за деня ще завърши с Габриела Петрова, която е на квалификации в тройния скок.