"Левски" записа втора поредна загуба в Първа лига - 0:2 като гост на "Ботев" (Враца). Тимът от Северозапада не бе побеждавал "сините" на ст. "Христо Ботев" от 1988 г. насам. Преди три години би тима от "Герена" с 3:1 в София.

Дориан Бабунски реализира и двата гола - в 5-ата и 58-ата минута от дузпа. В края на първото полувреме Борислав Цонев пропусна 11-метров удар за гостите. Тогава резултатът можеше да стане 1:1.

Така "Левски" е с нула точки от началото на сезона, докато "Ботев" има 4.

Врачани започнаха мача с повече хъс и поведоха още в началото. Оставен непокрит, Валери Христов центрира отдясно на атаката и Бабунски прониза с глава завърналия се с екипа на родния си клуб Николай Михайлов. Освен стража за "Левски" отново игра защитникът Иван Горанов. 

А в "Ботев" като титуляри започнаха 17-годишните Мирослав Маринов и Красимир Тодоров. Предвид това, "Левски" няма опрадвание, че играе предимно с млади български футболисти.

Гол на Билал Бари правилно не бе зачетен заради засада в 21-ата минута. Въпреки това "Ботев" бе по-добрият и организиран тим.

В 38-ата защитник на домакините удари Здравко Димитров в наказателното поле и след разглеждане на ВАР съдията Станимир Тренчев отсъди дузпа. Вратарят Красимир Костов обаче хвана ъгъла при изпълнението на Цонев и изби. 

Малко след това имаше задържане на играч на "Ботев" в наказателното поле на "Левски", но реферът го подмина.

През втората част Цонев се контузи, седмица след своя брат Радослав. Това още повече направи "сините" анемични в атака и предсказуеми.

В 57-ата "Ботев" получи 11-метров удар за нарушение и изработилият ситуацията Бабунски удвои.

До края "Левски" не бе много наясно как да отбележи, като създаде някакви ситуции едва в края на срещата. Заслужена победа за врачани пред много публика на ст. "Христо Ботев".

"Лудогорец" - ЦСКА 1948 3:0

Почти няма какво да се каже за този мач. Шампионът на практика бе с втория си състав - играха футболисти, които или са резерви, или по-рядко попадат в сметките на Валдас Дамбраускас.

А ЦСКА 1948 падна във втори пореден мач и пак допусна много голове. Това бе дебют за новия треньор Мирослав Миндев, наследил уволнения след мача с ЦСКА-София Тодор Киселичков.

Головете вкараха Бърнард Текпетей в 45-ата, Дорин Ротариу в 65-ата и Елвис Ману в 73-тата.

Контузия получи най-добрият играч на ЦСКА 1948 - вратарят Даниел Наумов.