В "Демократична България" искат постове, въпреки че твърдят, че не искат. Това заяви лидерът на "Има такъв народ" Слави Трифонов във фейсбук.

"Аз знам какво искат. Искат постове, въпреки, че твърдят, че не искат. Твърдят, че искат да се говори за политики, намерения, цели, но всъщност реално искат постове. Николай Василев има общо със старото. Предлагаме Пламен Николов - той няма опит. Превръщаме ги в по-важни, отколкото са.

Мисля, че Христо Иванов си слага по-голяма роля, отколкото има всъщност. Суверенът му е определил четвърта политичека сила. Ако искат да подкрепят, ако искат да не подкрепят", каза още Трифонов.

И допълни:

"Ти като какъв се водиш за предлагач? Кога реши в последните дни, че ще предлагаш (министри - б.р.)? Както какъв предлагаш - като четвърта политическа сила ли?"

Трифонов заяви, че се обадил на Иванов по телефона.

"Аз му се обадих, казах: г-н Иванов, това е моя телефонен номер. Искам да направим така, че нещата да бъдат почтени. Ако има нещо, искам да ми се обадиш, да ми кажеш, за да може да го обсъдим по нормален начин", каза Трифонов.

Той обяви за неверни твърденията, че Петър Илиев е бил номиниран за премиер. В следващите дни Пламен Николов щял да предложи структура и състав на правителството.

Трифонов изтъкна, че изборите са нормалният ход в една демократична държава, когато партиите не могат да се разберат.