Най-добрият български съдия Георги Кабаков бе арбитър на полуфинала на Олимпийските игри между Бразилия и Мексико. Тимът на "селесао", който защитава титлата си от Рио, спечели с 4:1 с дузпи след 0:0 за 120 минути.

"Ацтеките" направиха два пропуска от 11-те метра, при това поредни в началото на изпълненията. Така бразилците дръпнаха с 3:0, малко след това стана 1:3, но развръзката дойде бързо с точно попадение на Рейниер.

Кабаков имаше трудна задача, тъй като двата тима често се провокираха и играта бе накъсвана от нарушения и разправии.

Преди почивката пловдивчанинът първоначално отсъди дузпа за Бразилия, но реши да разгледа ВАР и правилно отмени решението си. Контактът на Дългас Луис със защитник на Мексико не бе достатъчен за потвърджаване. 

Малко след това мексиканците едва не поведоха в резултата.

След почивката обстановката на терена се изнерви. В две ситуации Кабаков трябваше да вдига жълти картони за размяна на реплики и бутане между играчи на двата състава. Добре е, че той не изпусна двубоя от контрола си.

В края на срещата "златистите" бяха по-настоятелни за отбелязване на попадение. В продълженията играта бе скучна.

А български рефер скоро не е получавал такова признание. Кабаков бе и на Евро 2020, но само като четвърти и резервен съдия. Негови асистенти в Токио са Мартин Маргаритов и Диян Вълков.

На финала Бразилия ще спори с Испания. "Ла роха" измъкна 1:0 от Япония във втория полуфинал. Победният гол реализира звездата на "Реал" (Мадрид) Марко Асенсио в края на второто продължение.