Преминаването на Джак Грийлиш от "Астън Вила" в "Манчестър Сити" ще бъде официализирано до часове, пишат английските медии.

Твърди се, че шампионът на Висшата лига ще плати 100 милиона паунда за национала на Англия. Това ще е рекордна трансферна сума, броена от клуб на Острова.

Все още номер 1 е "Манчестър Юнайтед", който даде 89 млн. за връщането на Пол Погба от "Ювентус" през 2016 г.

Циркулира информация, че Грийлиш, който имаше периферна роля в английския тим на Евро 2020 - заради малкото време, което му даваше Гарет Саутгейт, вече е в Манчестър.

25-годишният Грийлиш, нашумял най-вече в последните два сезона, точно се върна от почивка и поднови тренировки с "Вила", чийто фен е от дете.

През миналата година той подписа нов договор с клуба покрай интереса на "Манчестър Юнайтед" и други грандове.

Той ще влезе в топ 10 най-скъпите трансфери в историята. Преговорите между "Вила" и "Сити" протекоха бързо и без голям медиен шум. Феновете на тима от Бирмингам вече изливат гнева си върху доскорошния си любимец в социалните мрежи.

А британският рекорд може да падне още два пъти до края на трансферния прозорец. "Челси" е в напреднали преговори с "Интер" за Ромелу Лукаку. Италианският шампион страда от финансови проблеми и е поставил на звездата си цена, сходна с тази на Грийлиш. Макар че не искаше да го продава и вече отхвърли първото предложение на "Челси" за около 90 млн. евро.

"Манчестър Сити" пък не се е отказал от още една цел - Хари Кейн. Той умишлено продължи ваканцията си и не се яви навреме за тренировки в "Тотнъм". "Шпорите" не искат да го продават, но все пак се говори за фиксирана цена от 150 милиона паунда. Голмайсторът иска да напусне и да предприеме ново предизвикателство.