"Има такъв народ" няма да предложи своя кабинет с премиер Пламен Николов утре за гласуване в парламента. Това заяви лидерът на партията Слави Трифонов. Партията няма да подкрепи и друго правителство в рамките на този парламент.

На президентските избори "Има такъв народ ще подкрепи настоящия държавен глава Румен Радев.

"Демократична България" и "Изправи се бг! Ние идваме!" отказаха да подкрепят правителството на "Има такъв народ". Заявиха го ясно. Това означава следното - протестът срещу ГЕРБ и всичко свършено от ГЕРБ са останали в миналото. В сегашния парламент има политически амбиции и лицемерие, лъжи, предателства и игри, абсолютно неприемливи за мен и моите колеги", заяви Трифонов.

Според него партията му е направила "всичко възможно, всички компромиси и жестове към т.нар. партии на протеста", за да подкрепят те правителството на първата политическа сила. Трифонов пак обяви отказа от подкрепа като предателство.

"Изобщо няма да предлагаме за гласуане проектокабинет. Ясно бяхме заявили, че без подкрепата на тези партии няма да предлагаме кабинет", заяви Трифонов.

И допълни:

"Отиваме на нови избори, защото ние като първа политическа сила няма да подкрепим нито партиите на статуквото ГЕРБ, БСП и ДПС, нито "Демократична България", нито "Изправи се БГ! Ние идваме!". Съществува вероятността според конституцията "Демократична България" и "Изправи се БГ! Ние идваме!" да постъпят национално отговорно и да се съберат с ГЕРБ, БСП и ДПС, да създадат правителство, да управляват заедно, както го правеха до неотдавна."

Според Трифонов Румен Радев "най-много изпълва със съдържание представата ни за президент на България" и затова ИТН ще даде подкрепата си за него и:

"Надваме се, че той ще стане президент още на първи тур", каза той.