"Има такъв народ" е оттеглила предложението си за правителство начело с Пламен Николов, защото се опасявала, че ГЕРБ и ДПС могат да ѝ нанесат "имиджов удар", като го подкрепят.

Това пише в последния си статус във фейсбук днес лидерът на формацията Слави Трифонов.

"Много от играчите в мръсната българска политика се бяха надъхали за зловещо плюене и омраза по „Има такъв народ“, ако нашето правителство беше вкарано за гласуване в парламента и беше подкрепено от ГЕРБ и ДПС. А тези две водещи партии на статуквото наистина можеха да го подкрепят само с една цел – да нанесат тежък имиджов удар върху „Има такъв народ“. Защото „Има такъв народ“ е истинският опонент на ГЕРБ и ДПС", пише Трифонов.

"С оттеглянето на правителството на господин Пламен Николов отнехме удоволствието на тези играчи от сипенето на жлъч и омраза по адрес на „Има такъв народ“, а и по адрес на нашите избиратели. Сега съвсем логично тези политически играчи са недоволни, че няма да има гласуване на кабинета", добавя той.

Той обвинява "Демократична България", "Изправи се.БГ/Ние идваме" и БСП, че не са ги подкрепили и така са провалили шанса страната да има избрано правителство.

"Всъщност, от вчера до днес се срутиха всички кули от слухове и внушения, че кабинетът на „Има такъв народ“ е кабинет на Сараите, на Пеевски, на Бойко Борисов, на задкулисието. Няма как кабинетът на „Има такъв народ“ да бъде на Сараите или на когото и да е било, при положение че кабинетът на „Има такъв народ“ го няма. Няма го, бе. От вчера го няма", пише Трифонов.  

 Ето и целия му статус в социалната мрежа: